SON DAKIKA

Kadınlar Kulübü

Category

Güzellik / Bakım

14 Mayıs 2017 Pazar

Airline Manager 2: Yolcu sayısını nasıl artırırım?


Airline Manager 2'de para kazanmanın yolu yolcu sayısından geçer. Yeni uçaklar almak için, yeni rotalar açmak için, yakıt almak için, reklam yapmak için..vb her şey için para gereklidir. Peki uçaklardaki yolcu sayısını artırmak için neler yapabilirsiniz?

Airline Manager 2'de yolcu sayısını artırma yöntemleri;

- Rotaya olan talep (Route Demand): Rota arama kısmında maksimum kilometre ve minimum pist genişliğini girip arama yaptığınızda bir çok rota karşınıza çıkacaktır. Öncelikli olarak rotaya olan talebi kontrol etmeniz gerekir. %95'in üstündeki rotalar işinizi kolaylaştıracak rotalardır. Ana talep dışında dikkat etmeni gereken nokta ise Economy, Business ve First Class mevkileri için ayrı ayrı taleplerdir. Uçağınızın koltuk düzenlemesi uygun olan rotaları seçerek kazancınızı artırabilirsiniz.

- Bilet Ücretleri (Ticket Prices): Uçak biletlerinin belirlenmesi tamamen sizin insiyatifinizdedir. Maksimum bilet ücretleri Economy için $20.000, Business için $25000 ve First Class için $40.000'dır. Bu limitler için kalmak şartıyla bilet fiyatlarını belirleyebilirsiniz. Oyun size ortalama bir değer sunacaktır. Bu değerin %10~15 üstünü girebilirsiniz.

- Reklam Kampanyaları (Marketing Campains): İstisnasız her uçuş için en üst kademeden reklam vermenizi tavsiye ederim. Rota talep oranı dahilinde yolcu sayınızı maksimize edecek etkenlerin başında gelir.

- Uçak kalitesi (Aircraft Quality): Oyuna ilk başladığınızda alabileceğiniz uçakların bir çoğu 1/10 ile 3/10 arasında kalitede olan uçaklardan olacaktır. Paranız arttıkça uçakları modifiye ederek kalitelerini yükseltebilirsiniz. Kaliteli uçaklar rotanın getirisini artırmanıza yardımcı olur.

- Şirket İtibarı (Reputation): Şirket itibarı her konuda olduğu gibi yolcu sayısında da temel etkenlerden biridir. %100'de ya da yakın oranlarda tutmaya özen göstermelisiniz. Şirket itibarını etkileyen faktörleri konuyla ilgili yazımdan okuyabilirsiniz.

- Personel Morali (Staff Morale): Airline Manager 2 oyununda en nazlı alan personeldir. Onlarla konuşmanız gerekir. Yetmezse yeni personel yada maaş artışı gibi uygulamalar denenebilir. Aksi durumda greve kadar işi götürebilirler. Aklınızda bulunsun; grev çıktığında lokavt hakkınız yok.

1 yorum :

 
Copyright © 2013 Haber Merkezi
Tasarim Google