SON DAKIKA

Kadınlar Kulübü

Category

Güzellik / Bakım

15 Haziran 2016 Çarşamba

Starbucks'lardaki insan modelleri

Sabaha karşı ilk kez gittiğiniz ülkenin havaalanında, iş çıkışı her gün gittiğiniz avm'nin köşesinde.. İnsanların sadece kahve içmek için, boş vaktini geçirmek için ya da dinlenmek için girdiği mekanlardan biridir. Artık dünyanın bir çok ülkesinde karşınıza çıkacak kahve zinciri Starbucks'ta ilginç durumlar yaşanmıyor değil.


Starbucks'ta daktilo kullanan insan


Ipad'lerin, laptopların, akıllı telefonların cirit attığı ortama böyle bir aletle giren kişi hipster diyebiliriz. Bu yazıyı kaleme alan biri olarak eğer o ortamda olsaydım bir kahvede ben alır karşısına geçer otururdum. Ağır şekilci biri değilse muhabbetinin diğer insanlardan daha farklı olacağı aşikar. Yazmaya başlarsa, ilk başlarda hoş gelse de daktilo sesi devamlılık arzettiğinde rahatsız edecektir. Yine de bir merhaba demeden geçmeyin.


Starbucks'ta masaüstü bilgisayar (desktop) kullanan insan

Aslında tüm bu insanları kategorize etmek yerine oldukça popüler bir videoda geçen bir vecize ile açıklamak mümkündür.

"herkesin bir popisi vardır, o popiden herkesin kendinin memnun olması gerekiyor, senin benim değil."



Aslında kategorize edilmiş olanlar diğerleridir. Iphone kullanmalıyım! Samsung'un son modelini almalıyım! gibi dürtüler kolay kolay elde edilemiyor değil mi ? :) Bence de gayet rahat çalışıyor. Laptop ekranı iş yaparken ufak gelebiliyor.

Starbucks'ta laptop kullanan insan


Evet, biraz gerçekçi olursak işleri de aradan çıkarırım kafasıyla girdiğimizde en mantıklısı laptop olur. Filmde izleyebilirsiniz, sohbet edebilirsiniz. Tablet ve telefonların dokunmatik ekranlarında yazma işinde çileden çıkan insanlardan biriyseniz laptopla gitmeniz gayette normaldir.

Starbucks'ta takma isim kullanan insan


Hemen etiketlemeyin insanları, belki de sebepleri kendine göre mantıklıdır. İnsanların Starbucks ve benzeri mekanlarda takma isim kullanmalarının genel olarak sebepleri ;

  • İsim genelde yanlış telaffuz ediliyor ya da anlaşılmaması
  • Çok sık kullanılan bir isimse başkasının siparişi almaya gitmemek
  • İsimden hoşlanılmaması
  • Irkı yada etnik grubun afişe olmaması
  • Gizlilik / güvenlik kaygıları ya da anonim olma isteği
  • Gırgırına
  • diğer seçenekler



Yorum Gönder

 
Copyright © 2013 Haber Merkezi
Tasarim Google